
Hindistanın milli meyvesi olan mango onlar için çok kutsaldır.İnanışlarına göre ''Buda''nın mango ağaçlarının altında meditasyon yapması mangoyu onlara kutsal kılmıştır.
Başlıca üreticilerinin arasında Hindistan, Pakistan, Birleşmiş milletler, Tayland, Endonezya, Nijerya, Brezilya, Filipinler, Haiti, Çin ve Meksika gelmektedir.
Sap kısmına bastırıldığında hafif bir yumuşaklık gözlemleniyorsa yenilecek kıvama gelmiş demektir.Aşırı olgunlaşmış mango içerdiği pektinin kaybolmasından dolayı tercih edilmemelidir.
Kesildiği zaman muhteşem bir koku verir.Meyvelerin kraliçesi olarak adlandırılan mangonun bitkisel çözümler arasında oldukça önemli bir yeri vardır.Faydaları oldukça fazladır.
YARARLARI
-İçerdiği bol miktardaki lifler sayesinde kolestrolü güçlendirir.
-Ciltdeki tıkanık gözenekleri açar ve sivilcelerin yok olmasını sağlar
-Gece körlüğü ve göz kurumasının önüne geçer.
-Vücutda detoks etkisi yaratır temizlenmesini sağlar
-Serbest radikallerin zararlı etkisini önler.
-Karaciğeri temizler.
-Vücuttan toksinlerin ve zararlı maddelerin atılmasını sağlar.
-Konsantrasyonu güçlendirir.
-Kandaki mikrop ve iltihap oluşumunun önüne geçer.
-Yaz aylarında ferahlatıcı etki yaratır.
-Bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Kansere karşı savaşır.
-Kan yapıcı özelliğe sahiptir.
-Böbrek fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağlar.
-Yemeklerde salatalarda,tatlılarda ve dondurmalarda aromatik bir tat vermek için kullanılabilen mango meyvesi cilt bakım maskesi olarakta kullanılabilir.Bunun yanında meyve suyu olarak tüketilebilir.
-Şeker oranı yüksek olan bu meyve diyabet hastalarının kullanımında dikkat gerektirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.