5 Kasım 2015 Perşembe

Yağ Bezesi Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

     Cilt altında biriken yağ hücrelerinin oluşturduğu iyi huylu tümörlere yağ bezesi adı verilmektedir.Genellikle sarı, beyaz ve tenin kendi renginde olup deriyle kas arasına yerleşirler.Hemen hemen hepsi yumuşak bir yapıya sahiptir ve parmak ucuyla dokunulduğunda hareket ederler.Hayati tehlike taşımıyor olsalar da gerektiğinden büyük olan yağ bezeleri sinirlere baskı yaparak ağrıya neden olabilir.Küçük yağ bezeleri genelde cerrahi müdahale gerektirmez. Ancak büyük boyutttaki yağ bezeleri estetik görüntü bozukluğu ve ağrıya sebep oldukları için lokal anestezi uygulanarak küçük bir operasyonla alınabilir.
 Bilindiğinin aksine fazla kilo veya beslenme şekli yağ bezelerinin oluşumuna sebep değildir.Genelde hareketsiz kişilerde görülür. 40-60 yaş aralığı her ne kadar yağ bezelerin sık görüldüğü yaşlar olsada 20 li yaşlarda ve çocuklarda da görülme olasılığı vardır.Aile geçmişinde yağ bezesi olan bireylerde sık görülen bir durumdur.

  Yağ bezeleri iyi huylu tümör olarak adlandırıldığından ortada korkulacak bir durum yoktur Ancak vücudunuzda gördüğünüz her ele gelen kist yağ bezesi değildir. Bu durumdan emin olmak için ilk olarak bir uzman yardımıyla teşhis konulmalıdır.
  Vücuttaki en fazla karşılaşılan yerler kollar ve eklemlerdir. bunların yanında     sırt,bacak,boyun,kalça,göz çevresi ve mide gibi iç organlarda da yağ bezesi oluşumu gerçekleşebilir.İç organlarda gelişen yağ bezesi belli bir boyuttan sonra tıkanmalara sebep olarak iç kanamaya neden olabilir. Ancak bu çok düşük bir ihtimaldir.
   Bir uzman eşliğinde kitlenin yağ bezesi olduğu saptandıktan sonra bitkisel yöntemlerle yağ bezelerinden kurtulmak mümkündür.

1.UYGULAMA
  1 yumurta akını köpürene kadar çırpın.içerisine 50 ml salatalık suyu ve 1 tatlı kaşığı krema ekleyerek krem kıvamına getirin. bu karışımı bezenin olduğu bölgeye sürerek 20 dk bekletin ve durulayın. haftada 1 kez uygulayın

2.UYGULAMA
  1,5 su bardağı kaynamakta olan suyun içerisine 1 çay kaşığı lavanta ekleyerek 10 dakika  kısık ateşte demlemeye bırakın.Demlenen çayı süzün ve her akşam yemeklerden 2 saat önce ılık olarak tüketin . Bu küre 15 gün devam edin ve 3 kez arka arkaya uygulayın ve kürü sonlandırın. Her çay taze yapılmalı çerisine tatlandırmak için birşey katılmamalıdır.

3.UYGULAMA
 1,5 su bardağı kaynayan suyun içerisine kabukları soyularak dörde bölünmüş 1 adet soğanı atın ve kapağı kapalı vaziyette 5 dakika daha kaynatın. Ilımaya bırakın. Her gün iki defa olmak şartıyla mümkünse öğlenden önce ve sonrasında 15 gün boyunca hiç ara vermeden için. Her defasında taze hazırlanmalıdır.

4.UYGULAMA

2 dilim elmanın kabuğunu soyarak kekik suyunun içinde haşlayın. Lapa haline gelen elmanın içerisine 1 fincan karpuz suyu,1 tatlı kaşığı tarçın, 1 er yemek kaşığıda yoğurt ve kaymak ekleyerek karışımı krem haline getirin.üzerine bir miktar yulaf unu serperek kısık ateşte ısıtın ve yağ bezesi bulunan bölgeye sürün.


5.UYGULAMA
2 su bardağı suya 2 yemek kaşığı ıhlamur ekleyerek kaynamaya bırakın. Daha sonra süzerek elde edilen suyu temiz bir bez yardımıyla yağ bezesi bulunan bölgeye kompres yapın.



 

6 yorum:

  1. benim anneannemde var 86 yaşında ama ameliyat olmak istiyor baya yük onda ki denememde sorun olurmu acaba süslü püslüden buldum bu arada seni iyiki de bulmuşum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor kontrollerinin ardından verdiğim kürleri kullanmasında sakınca yok canım.Kullanabilir.

      Sil
  2. Benim kızımda da var çok küçük ama zamanın da epey endişelenmiştik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun canım.Umarım bir daha tekrarlamaz :(

      Sil
  3. blogunuzu yeni keşfettim, takipteyim, sizi de benim bloguma beklerim, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende takipe aldım canım iyi bloglamalar :D

      Sil

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.